Afdrukken E-mailadres

Alle informatiebronnen beschikbaar in de informatiebalie


landkaart Naderland
Adressen visserijbedrijven
Contactgegevens van visserijbedrijven die lid zijn van de Combinatie van Beroepsvissers. Met een landkaart om de bedrijven in een provincie te tonen.


Websites visserijbedrijven
Een toenemend aantal visserijbedrijven heeft nu een eigen website. Op deze pagina staat de lijst websites.


Belangrijke documenten
Belangrijke documenten over de binnenvisserij kunt u hier downloaden. Het gaat om bijvoorbeeld officiële regelingen, Kamerstukken, discussienota's, onderzoeksrapporten, standpuntverklaringen, achtergrondinformatie.


Nuttige websites
Websites op het internet met nuttige informatie over de beroepsvisserij op de Nederlandse binnenwateren. Gerangschikt naar onderwerp.


Compensatie palingvissers
rivieren vangstverbod paling De Combinatie van Beroepsvissers voert actie voor de palingvissers op de grote rivieren. Het doel is reële compensatie voor het vangstverbod op paling dat sinds maart 2011 geldt voor de grote rivieren. Een selectie van documenten over het vangstverbod en de noodzaak tot compensatie van de meer dan 50 visserijbedrijven die hierdoor getroffen worden.
 

Koop verse vis

Wie op zoek is naar verse zoetwatervis, hoeft niet verder te zoeken. Alleen even klikken op Verkoop aan huis. Daar vindt u adressen van visserijbedrijven die verse zoetwatervis aan huis verkopen. Verser kunt u ze niet krijgen.

Alle bedrijven verkopen verse wilde paling (bak- of stoofaal). De meeste verkopen ook gerookte wilde paling (meestal zelf gerookt). Daarnaast verkopen ze veelal schubvis: snoekbaars, maar ook wel snoek, brasem, karper of zeelt.

Voor soorten als wolhandkrab en rivierkreeft neemt de belangstelling hand over hand toe. Ook daarvoor kunt u bij veel beroepsvissers terecht. Enkele vissers leveren ook bot (platvis).

Enkele Zeeuwse visserijbedrijven verkopen ook zoutwatersoorten, zoals mosselen en oesters, geep, zoutwaterkreeften, makreel en ansjovis.

Eet smakelijk!