Verkoop aan huis
Visrecepten
![]() |
![]() |
Recepten met snoekbaarsBeste seizoenDe snoekbaars is een zeer goed eetbare vis en te vinden op de menukaart van toprestaurants. Het beste seizoen om snoekbaars te eten is juli to half maart. Provencaalse casserole met snoekbaarsHoofdgerecht voor 4 personen
![]() Laat de vis ontdooien (als deze uit de diepvries komt). Snijd de filets in repen van 5 cm en besprenkel ze met citroensap en strooi er peper en zout over. Kruis de tomaten in, leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze in partjes. Serveertips: Voeg eens 5 in stukjes gesneden ansjovisfilets of 1 eetlepel gehakte zwarte en groene olijven zonder pit aan de casserole toe. Lekker met grof bruin brood. Snoekbaars in botersausHoofdgerecht voor 6 personen
Voor de botersaus
Een vispan met rooster vullen met 2 l water. Wijn, azijn, ui met ingestoken kruidnagels en laurierbladeren toevoegen. Voor de botersaus de gesnipperde sjalotjes met de azijn, wijn, peper en zout onder veelvuldig roeren tot 2 el laten inkoken. De pan van het vuur nemen en met de garde de goed gekoelde boter in gedeelten erdoor roeren. Direct met de snoek serveren. Snoekbaarsfilet op de huid gebakkenHoofdgerecht voor 4 personen
Snijd de snoekbaars vanuit de graatkant voorzichtig in naar het vel. Leg in de snede een plakje parmaham (voor een snoekbaars 3 plakje ham). Couscoussalade met gebakken snoekbaarsVoorgerecht voor 4 personen
Rooster de paprika’s en verwijder daarna de schil. Serveertips: Leg op elk bord een bergje koude of lauwwarme couscous (met bakring is handiger). Leg daarop een pluk rucola en daarop de snoekbaars. Schep de paprika coulis er druppelsgewijs omheen. Voor meer snoekbaarsrecepten: zie www.smulpaap.nl en www.vistips.nl. |
Koop verse vis
Wie op zoek is naar verse zoetwatervis, hoeft niet verder te zoeken. Alleen even klikken op Verkoop aan huis. Daar vindt u adressen van visserijbedrijven die verse zoetwatervis aan huis verkopen. Verser kunt u ze niet krijgen.
Alle bedrijven verkopen verse wilde paling (bak- of stoofaal). De meeste verkopen ook gerookte wilde paling (meestal zelf gerookt). Daarnaast verkopen ze veelal schubvis: snoekbaars, maar ook wel snoek, karper of zeelt.
Voor soorten als wolhandkrab en rivierkreeft neemt de belangstelling hand over hand toe. Ook daarvoor kunt u bij veel beroepsvissers terecht. Enkele vissers leveren ook bot (platvis).
Enkele Zeeuwse visserijbedrijven verkopen ook zoutwatersoorten, zoals mosselen en oesters, geep, zoutwaterkreeften, makreel en ansjovis.
Eet smakelijk!