Verkoop aan huis
Visrecepten
![]() |
![]() |
Recepten met zeeltHet beste seizoen om zeelt te eten is de zomer (juni-augustus). Zeelt schijnt gerookt of gebakken een zoetige smaak te hebben. Blauwe zeelt in een kruidige court-bouillon bereidBlauwkoken is een bereidingstechniek die alleen bij zoetwatervis uitgevoerd kan worden. De vis moet absoluut vers zijn en de slijmhuid helemaal intact. Feestmaaltijd voor 4 personen
Voor de court-bouillon
Voor de garnering
Voorbereiding De vis voorzichtig schoonmaken. De schubben niet verwijderen, de slijmhuid moet intact blijven. De kenners maken de vis schoon vanuit het kieuwgat. Vis goed afspoelen. Bereidingswijze Leg de vis voorzichtig op het rooster in de vispan met de voorverwarmde court-bouillon. Serveertips Bron: www.smulweb.nl
Zeelt met knoflookvoor 4 personen
Bereiding Serveer met citroenschijfjes, gekruide tomaten en stokbrood. Bron: www.culinairkookboek.nl |
Koop verse vis
Wie op zoek is naar verse zoetwatervis, hoeft niet verder te zoeken. Alleen even klikken op Verkoop aan huis. Daar vindt u adressen van visserijbedrijven die verse zoetwatervis aan huis verkopen. Verser kunt u ze niet krijgen.
Alle bedrijven verkopen verse wilde paling (bak- of stoofaal). De meeste verkopen ook gerookte wilde paling (meestal zelf gerookt). Daarnaast verkopen ze veelal schubvis: snoekbaars, maar ook wel snoek, brasem, karper of zeelt.
Voor soorten als wolhandkrab en rivierkreeft neemt de belangstelling hand over hand toe. Ook daarvoor kunt u bij veel beroepsvissers terecht. Enkele vissers leveren ook bot (platvis).
Enkele Zeeuwse visserijbedrijven verkopen ook zoutwatersoorten, zoals mosselen en oesters, geep, zoutwaterkreeften, makreel en ansjovis.
Eet smakelijk!