Websites van visserijbedrijven


Toon # 
# Weblink
1   Link   Ambachtelijk en ecologisch IJsselmeervissen (Friesland)Ambachtelijk en ecologisch IJsselmeervissen (Friesland)
Het motorschip HI 35, de 'Pieter van Grietje' is vanaf april tot en met half augustus beschikbaar voor rondvaarten. Gasten kunnen voor de kust van Hindeloopen verantwoord vissen op snoekbaars, rode baars en paling. De vissers willen graag laten zien hoe dit eeuwenoude beroep in zijn werk gaat.
2   Link   Dilvis (Noord-Holland)Dilvis (Noord-Holland)
Groothandel in paling en zoetwatervis. Dilvis heeft het alleen-visrecht voor het Alkmaardermeer. Het bedrijf is één van de grootste verwerkers van verse zoetwatervis in Nederland.
3   Link   Palingshop (Noord-Holland)Palingshop (Noord-Holland)
Gerookte paling en andere zoetwatervis online bestellen. Webwinkel is onderdeel van Dilvis, groothandel in paling en zoetwatervis.
4   Link   Visserijbedrijf Rekelhof (Noord-Holland)Visserijbedrijf Rekelhof (Noord-Holland)
Theo Rekelhof heeft het volledige visrecht op de Westeinderplassen. Hij rookt en verkoopt zelf paling aan huis. Hij organiseert excursies en rondvaarten en geeft jaarlijks vele lezingen over de binnenvisserij.
5   Link   Visserij Advies Administratiekantoor Noord-HollandVisserij Advies Administratiekantoor Noord-Holland
Administratie voor beroeps- en sportvisserij. Advies regelgeving en specifieke kennis regionale viswateren. Stroomlijnen afvissingen en onderzoeken visstandbemonstering. Rapportage afvissingen en onderzoeken volgens het Piscaria-model. VAAK NH wordt gerund door Marianne van Veen en Rina Boerdijk.
6   Link   Visserij Service Nederland (Zuid-Holland)Visserij Service Nederland (Zuid-Holland)
Visserijbedrijf in Groot-Ammers heeft Keurmerk Beheervisserij, Keurmerk Visstandbemonstering en Visvangstverwerking volgens de KRW. Breed pakket diensten. OVB-gecertificeerd.
7   Link   Visserijbedrijf Kooistra Schot (Zeeland)Visserijbedrijf Kooistra Schot (Zeeland)
Visstandbemonstering - Afvissing - Palingvisserij. Visserijbedrijf uit Tholen richt zich op zogenaamde ‘Blauwe Diensten’, zoals het nemen van maatregelen tegen vissterfte of het onderzoeken van de visstand.
8   Link   Stouten Fourage (Zeeland)Stouten Fourage (Zeeland)
Palingvisserij is binnen Stouten Fourage uit Bruinisse blijven bestaan als een ambachtelijk en volwaardig bedrijfsonderdeel. De paling wordt gevangen in het Volkerak. Andere activiteiten: hooi, stro, kuilgras, strooisels.
9   Link   Visserijbedrijf v/h Fa. W Klop en Zn (Zuid-Holland)Visserijbedrijf v/h Fa. W Klop en Zn (Zuid-Holland)
Visserijbedrijf Klop is al ruim 400 jaar een familiebedrijf, een voorbeeld van duurzaam beheer. De gevangen vis gaat deels naar visvijvers en stadsparken in België. Verder gaat de vangst naar groothandel, rokerijen en viskwekerijen.
10   Link   Praamvissen A. de Jager (Friesland)Praamvissen A. de Jager (Friesland)
Visserijbedrijf A. de Jager werkt in midden-Friesland, tussen Grou en Drachten. De palingvisser neemt groepen mee aan boord van zijn praam. De gasten volgen de visser tijdens zijn werkzaamheden. Hij vertelt ondertussen gepassioneerd over zijn vak, over het leven van een paling, over duurzaam vissen.
11   Link   Visserijbedrijf Frans Komen & Zn (Gelderland)Visserijbedrijf Frans Komen & Zn (Gelderland)
Visserijbedrijf Frans Komen & Zn. is sinds 1975 werkzaam in de visserij op consumptie- en pootvis. Op ecologische wijze oefent het kleinschalig bedrijf het ambacht van de beroepsbinnenvisserij uit op Gelderse IJssel, Twnetekanaal, Rijn. Ook afvisseringen, beheervisserij en visstandonderzoek

Koop verse vis

Wie op zoek is naar verse zoetwatervis, hoeft niet verder te zoeken. Alleen even klikken op Verkoop aan huis. Daar vindt u adressen van visserijbedrijven die verse zoetwatervis aan huis verkopen. Verser kunt u ze niet krijgen.

Alle bedrijven verkopen verse wilde paling (bak- of stoofaal). De meeste verkopen ook gerookte wilde paling (meestal zelf gerookt). Daarnaast verkopen ze veelal schubvis: snoekbaars, maar ook wel snoek, brasem, karper of zeelt.

Voor soorten als wolhandkrab en rivierkreeft neemt de belangstelling hand over hand toe. Ook daarvoor kunt u bij veel beroepsvissers terecht. Enkele vissers leveren ook bot (platvis).

Enkele Zeeuwse visserijbedrijven verkopen ook zoutwatersoorten, zoals mosselen en oesters, geep, zoutwaterkreeften, makreel en ansjovis.

Eet smakelijk!