Afdrukken Tip een bekende
26 april 2010

Sicko Heldoorn neemt afscheid als voorzitter CvB

Tijdens de Jaarvergadering van de Combinatie van Beroepsvissers heeft Sicko Heldoorn officieel afscheid genomen als voorzitter. Heldoorn is ruim zeven jaar voorzitter van de CvB geweest.

Direct nadat Heldoorn als voorzitter was aangetreden, kreeg de CvB te maken met de omvorming van de OVB (Organisatie ter Verbetering Binnenvisserij). Uiteindelijk heeft dat geresulteerd in de fusie van de OVB en de toenmalige NVVS tot Sportvisserij Nederland, waarbij de CvB als zelfstandige organisatie bleef bestaan.

De meeste tijd als voorzitter heeft Heldoorn echter besteed aan zaken die direct of indirect te maken hebben met de Europese Aalverordening en de uitwerking daarvan in het Nederlands Beheerplan Aal. Dat leidde tot enerverende en soms ook spannende momenten in de contacten met de Tweede Kamer, minister Verburg en de Europese Commissie.

In Heldoorn heeft de CvB een voorzitter gehad die zich altijd sterk gemaakt heeft voor erkenning van de beroepsbinnenvisserij. Niet alleen als cultuurhistorisch erfgoed, maar vooral als een onmisbare schakel in het streven naar verantwoord beheer van de visstand.

Als dank voor zijn grote inzet als heeft de CvB Sicko Heldoorn benoemd tot erelid. Daarnaast kreeg hij een fotoboek met herinneringen aan zijn voorzitterschap en een reischeque.

afscheid-cvbvoorzitter
CvB-voorzitter Doede Visse (l) bedankt ex-voorzitter en nu erelid Sicko Heldoorn

 

Koop verse vis

Wie op zoek is naar verse zoetwatervis, hoeft niet verder te zoeken. Alleen even klikken op Verkoop aan huis. Daar vindt u adressen van visserijbedrijven die verse zoetwatervis aan huis verkopen. Verser kunt u ze niet krijgen.

Alle bedrijven verkopen verse wilde paling (bak- of stoofaal). De meeste verkopen ook gerookte wilde paling (meestal zelf gerookt). Daarnaast verkopen ze veelal schubvis: snoekbaars, maar ook wel snoek, karper of zeelt.

Voor soorten als wolhandkrab en rivierkreeft neemt de belangstelling hand over hand toe. Ook daarvoor kunt u bij veel beroepsvissers terecht. Enkele vissers leveren ook bot (platvis).

Enkele Zeeuwse visserijbedrijven verkopen ook zoutwatersoorten, zoals mosselen en oesters, geep, zoutwaterkreeften, makreel en ansjovis.

Eet smakelijk!

Agenda Kort

Schuttevaer

Schuttevaer - RSS