Afdrukken Tip een bekende
22 juni 2011

Nieuw CvB-bestuur bijeen in Nieuw Beijerland

Op 22 juni jl. kwam het nieuwe bestuur van de Combinatie van Beroepsvissers (CvB) voor de eerste keer bijeen in Nieuw-Beijerland. Twee weken eerder was het bestuur verkozen tijdens de jaarvergadering van de CvB. De bijeenkomst in Nieuw-Beijerland was een mooie gelegenheid om zich op de boot van het visserijbedrijf Nobel te presenteren.


Het nieuwe CvB-bestuur van links naar rechts:
Aart van der Waal (vicevoorzitter), Gerben van de Veen, Jacob Stouten, Marcel van de Kreeke (penningmeester), Wilkin den Boer (secretaris) en Jaap Geleijnse (voorzitter).

bestuur cvb juni 2011


jaarvergadering cvb 2011

Tijdens de jaarvergadering werden de aftredende bestuursleden Peter Kooistra en Rina Boerdijk heel erg bedankt voor hun grote inzet voor de binnenvisserij.
geleijnse bedankt visser

In april 2011 trad Doede Visser terug als voorzitter van de CvB. Jaap Geleijnse, die de voorzittershamer over heeft genomen, bedankte hem hartelijk voor de vele inzet in het afgelopen bewogen jaar.


 

Koop verse vis

Wie op zoek is naar verse zoetwatervis, hoeft niet verder te zoeken. Alleen even klikken op Verkoop aan huis. Daar vindt u adressen van visserijbedrijven die verse zoetwatervis aan huis verkopen. Verser kunt u ze niet krijgen.

Alle bedrijven verkopen verse wilde paling (bak- of stoofaal). De meeste verkopen ook gerookte wilde paling (meestal zelf gerookt). Daarnaast verkopen ze veelal schubvis: snoekbaars, maar ook wel snoek, karper of zeelt.

Voor soorten als wolhandkrab en rivierkreeft neemt de belangstelling hand over hand toe. Ook daarvoor kunt u bij veel beroepsvissers terecht. Enkele vissers leveren ook bot (platvis).

Enkele Zeeuwse visserijbedrijven verkopen ook zoutwatersoorten, zoals mosselen en oesters, geep, zoutwaterkreeften, makreel en ansjovis.

Eet smakelijk!

Agenda Kort

Schuttevaer

Schuttevaer - RSS