Afdrukweergave Mail deze link naar een bekende

Expert Beheervisserij

logo keurmerk visstandbemonstering

Beroepsvissers die de opleiding Beheervisserij hebben gevolgd. zijn expert in beheervisserij. Zij kunnen vis snel en efficiënt vangen en overbrengen naar een ander water. Dit is nodig bij het dempen van watergangen, bijvoorbeeld voor stadsuitbreidingen, om massale maar onnodige vissterfte te voorkomen. Het is eveneens nodig als vissen in nood komen als gevolg van waterverontreiniging.
Deze beroepsvissers kunnen ook worden ingeschakeld om de visstand uit te dunnen of zelfs geheel te verwijderen in het kader van het zogenoemde Actief Biologisch Beheer (ABB).


De kennis en vaardigheden voor deze vormen van visserij verkrijgen visserijbedrijven via de opleiding Beheervisserij. De belangrijkste onderdelen van deze opleiding zijn:

  • Welke vistuigen zijn vereist en wanneer?
  • Welke voorzieningen zijn nodig voor opslag en transport van de gevangen vis?
  • Hoe regel je de vergunningen Visserijwet, Flora- en Faunawet, Natuurbeschermingswet?

Beroepsvissers die de opleiding Beheervisserij hebben gevolgd en die beschikken over de vereiste materialen, komen in aanmerking voor het Keurmerk Visstandbemonstering.

 

Koop verse vis

Wie op zoek is naar verse zoetwatervis, hoeft niet verder te zoeken. Alleen even klikken op Verkoop aan huis. Daar vindt u adressen van visserijbedrijven die verse zoetwatervis aan huis verkopen. Verser kunt u ze niet krijgen.

Alle bedrijven verkopen verse wilde paling (bak- of stoofaal). De meeste verkopen ook gerookte wilde paling (meestal zelf gerookt). Daarnaast verkopen ze veelal schubvis: snoekbaars, maar ook wel snoek, brasem, karper of zeelt.

Voor soorten als wolhandkrab en rivierkreeft neemt de belangstelling hand over hand toe. Ook daarvoor kunt u bij veel beroepsvissers terecht. Enkele vissers leveren ook bot (platvis).

Enkele Zeeuwse visserijbedrijven verkopen ook zoutwatersoorten, zoals mosselen en oesters, geep, zoutwaterkreeften, makreel en ansjovis.

Eet smakelijk!