Alle informatiebronnen in de Informatiebalie

 

landkaart Naderland
Adressen visserijbedrijven
Contactgegevens van visserijbedrijven die lid zijn van de Combinatie van Beroepsvissers. Met een landkaart om de bedrijven in een provincie te tonen.


Websites visserijbedrijven
Een toenemend aantal visserijbedrijven heeft nu een eigen website. Op deze pagina staat de lijst websites.


Belangrijke documenten
Belangrijke documenten over de binnenvisserij kunt u hier downloaden. Het gaat om bijvoorbeeld officiële regelingen, Kamerstukken, discussienota's, onderzoeksrapporten, standpuntverklaringen, achtergrondinformatie.


Nuttige websites
Websites op het internet met nuttige informatie over de beroepsvisserij op de Nederlandse binnenwateren. Gerangschikt naar onderwerp.


Compensatie palingvissers
rivieren vangstverbod paling De Combinatie van Beroepsvissers voert actie voor de palingvissers op de grote rivieren. Het doel is reële compensatie voor het vangstverbod op paling dat sinds maart 2011 geldt voor de grote rivieren. Een selectie van documenten over het vangstverbod en de noodzaak tot compensatie van de meer dan 50 visserijbedrijven die hierdoor getroffen worden.

Koop verse vis

Wie op zoek is naar verse zoetwatervis, hoeft niet verder te zoeken. Alleen even klikken op Verkoop aan huis. Daar vindt u adressen van visserijbedrijven die verse zoetwatervis aan huis verkopen. Verser kunt u ze niet krijgen.

* Alle bedrijven verkopen verse wilde paling (bakaal of stoofaal). De meeste verkopen ook gerookte wilde paling (meestal zelf gerookt).
* Ze verkopen ook schubvis, voornamelijk snoekbaars en in mindere mate snoek, baars, voorn, karper, brasem en zeelt.
* Verder verkopen de beroepsvissers ook wolhandkrab en rivierkreeft aan huis en in enkele gevallen bot (platvis).
* Zeeuwse beroepsvisserijbedrijven verkopen ook zoutwatersoorten, zoals (hangcultuur)mosselen en oesters, zoutwaterkreeft, harder, makreel, geep en ansjovis.

De verkoop van vis is over het algemeen seizoensgebonden.
Naast eigen gevangen vis, verkopen de vissers ook vis die is opgekocht van collega-vissers.

Enkele binnenvissers verbinden de naam van het vangstgebied aan hun paling (Alkmaardermeer, Veerse meer, IJsselmeer, Hoeksgoud).

In Zeeland zijn Oosterscheldekreeft, harders, paling en hangcultuurmosselen van binnenvissers gecertificeerd als Zeker Zeeuws Streekproduct.

In Friesland is de paling afkomstig van leden van de Friese Bond van Binnenvissers gecertificeerd als Wylde Fryske Iel.

Eet smakelijk!