Afdrukweergave Mail deze link naar een bekende

17 mei 2012

Echtpaar Kooistra-Schot Beroepsvissers van het Jaar 2012

beroepsvissers van het jaar 2012 Het echtpaar Peter Kooistra en Annet Kooistra-Schot is verkozen tot Beroepsvissers van het Jaar 2012. Zij ontvingen de bijbehorende oorkonde op 16 mei uit handen van Jaap Geleijnse, voorzitter van de Combinatie van Beroepsvissers. De Kooistra’s hebben de prijs te danken aan hun positieve inzet voor de toekomst van hun bedrijf en de binnenvisserij in het algemeen.


"Het bijzondere van de Kooistra’s is dat zij als echtpaar samen de zorg dragen voor een visserijbedrijf waar toekomst in zit", betoogde Jaap Geleijnse tijdens de prijsuitreiking. "En dan heb ik het in het bijzonder over hun goede samenwerking met de sportvisserij en waterbeheerder in VBC-verband, hun bijdrage aan de positieve beeldvorming over de beroepsvisserij, en de toepassing van innovatie in hun eigen visserijbedrijf."

Al vele jaren zijn Peter en Annet zij aan zij te vinden op hun vissersboot op het Markiezaatsmeer. Daarbij staat ook Annet haar mannetje als er zware fuiken uitgezet of ingehaald moeten worden. "Vissen is mijn leven", zei een glunderende Annet vanachter de zojuist ontvangen oorkonde.

peter kooistra en annet kooistra-schot

Naast het visserijbedrijf is Peter Kooistra ook jaren bestuurlijk actief geweest in de CvB. In zijn dankwoord deed Kooistra een oproep aan het ministerie van EL&I om bij herstel van de aalstand niet te wachten op honderd procent wetenschappelijk onderbouwde maatregelen. Het is verstandiger om direct aan de gang te gaan met het overzetten bij gemalen van schieraal van goede kwaliteit.

Ook zou het volgens Kooistra van daadkracht getuigen om snel jonge aal uit vervuilde wateren op te vangen, en uit te zetten in schone wateren om daar op te groeien.

 

Nieuws DUPAN

Bekijk NIEUWSBERICHTEN VIA DUPAN
over duurzaam herstel van de aalstand.

In de Stichting Duurzame Palingsector Nederland (DUPAN) werken palingvissers, viskwekers en palingverwerkers samen.


Schuttevaer

Schuttevaer - RSS
						Schuttevaer - RSS