Niet gevonden

Sorry, de gezochte inhoud kon niet worden gevonden.

Onlangs is de website herzien, waardoor verscheidene adressen gewijzigd zijn. Misschien ziet u de gezochte inhoud als u naar home gaat.
Of probeer de inhoud te vinden via het zoekvenster.

Excuus voor het ongemak.

Waarschuw s.v.p. de webbeheer als de problemen zich blijven voordoen.

Succes!

 

Aalbeheer

Ga naar het Dossier aalbeheer en lees over de snelste weg naar herstel van de palingstand. Informatie over de stichting Duurzame Palingsector Nederland (DUPAN). Ook filmpjes.

Laatste Nieuws

30 april 2012

Beperkte compensatie voor palingvissers

"Na langdurig en intensief overleg is er nu een regeling voor de tegemoetkoming aan de palingvissers in de gesloten gebieden. We zijn enerzijds verheugd dat die regeling er nu eindelijk is. Anderzijds valt daarmee nooit het leed weg te nemen dat deze vissers ondervinden." Aldus Jaap Geleijnse, voorzitter van de Combinatie van Beroepsvissers (CvB), naar aanleiding van de inkomstencompensatie voor beroepsvissers die getroffen zijn door het vangstverbod op paling in de grote rivieren.

Lees meer...
 
20 april 2012

Proef aalbeheer op maat veelbelovend

Decentraal aalbeheer op basis van jaarquota kan een goed alternatief zijn voor het vangstverbod in het najaar. Maar er zijn nog teveel onduidelijkheden om het al landelijk te kunnen invoeren. Dat is de conclusie van het experiment met decentraal aalbeheer gedurende 2011 in Friesland. Staatssecretaris van EL&I Henk Bleker wil het experiment graag voortzetten in 2012.

Lees meer...
 
2 april 2012

Beroepsvissers zetten opnieuw glasaal uit

De Combinatie van Beroepsvissers heeft op 2 april glasaal uitgezet in de Friese boezemwateren en het Veerse Meer. De beroepsvissers werken zo aan herstel van de palingstand in Nederland. De glasaal kan in deze wateren opgroeien tot volwassen schieraal, en kan dan uitzwemmen naar de Sargasso Zee om daar te paaien.

Lees meer...