Recepten met zeelt

  • Blauwe zeelt in court-bouillon bereid
  • Zeelt met knoflook
 

Recepten met rivierkreeft

  • Cocktailsaus - Roerbakrijst - Pasta
  • Rivierkreeftjes in wijn en tomatensaus
  • Groenteschotel met rivierkreeftjes

 

Recepten met wolhandkrab

  • Wolhandkrabsaus
 

Recepten met snoekbaars

  • Provencaalse casserole met snoekbaars
  • Snoekbaars in botersaus
  • Snoekbaarsfilet op de huid gebakken
  • Couscoussalade met snoekbaars
 

Recepten met snoek

  • Snoek met bieslook
  • Snoekballetjes
  • Gegratineerde snoek
 

Recepten met karper

  • Gestoofde karper
  • Karper gogol
  • Karper bertrand
  • Gemarineerde karper
  • Karper in rode wijn
  • Karper in biersaus
 

Recepten met paling

  • Palingsalade met citroendressing
  • Broodje gerookte paling met dillekwark
  • Gerookte paling op aardappel-spinaziesalade
  • Broodje paling
  • Provencaalse stoofaal
  • Gestoofde paling
  • Zeeuwse palingbroodjes
 


Koop verse vis

Wie op zoek is naar verse zoetwatervis, hoeft niet verder te zoeken. Alleen even klikken op Verkoop aan huis. Daar vindt u adressen van visserijbedrijven die verse zoetwatervis aan huis verkopen. Verser kunt u ze niet krijgen.

Alle bedrijven verkopen verse wilde paling (bak- of stoofaal). De meeste verkopen ook gerookte wilde paling (meestal zelf gerookt). Daarnaast verkopen ze veelal schubvis: snoekbaars, maar ook wel snoek, brasem, karper of zeelt.

Voor soorten als wolhandkrab en rivierkreeft neemt de belangstelling hand over hand toe. Ook daarvoor kunt u bij veel beroepsvissers terecht. Enkele vissers leveren ook bot (platvis).

Enkele Zeeuwse visserijbedrijven verkopen ook zoutwatersoorten, zoals mosselen en oesters, geep, zoutwaterkreeften, makreel en ansjovis.

Eet smakelijk!