Met de visser mee
Open Dagen Nederlandse Beroepsbinnenvisserij
Beleef de ambachtelijke visserij
Een fascinerende kennismaking met de binnenvisserij,
georganiseerd door Nederlandse beroepsvissers
zaterdag 30 augustus 2014
tholen, provincie zeeland
open dag visserijbedrijven Bout, kooistra, van ham
Terugblik
Open Dag binnenvisserij op Tholen opnieuw succes
Vanwege het grote succes in 2013 organiseerden binnenvisserijbedrijven van Tholen (Zeeland) opnieuw een Open Dag tijdens de braderie op 30 augustus 2014. Ditmaal in samenwerking met organisaties van Zeeuwse streekproducten.
In de haven van het oude vestingstadje Tholen kon het publiek aan boord gaan van de mooi opgetuigde vissersboten van de families Bout (TH16), Kooistra (TH1) en Van Ham (TH50).
Helaas zat het weer niet mee, maar ’s middags brak de zon door en was er toch nog een goede aanloop. Het publiek toonde veel interesse.
Aan boord gaven de vissers informatie over de zilte en de zoete visserij op de Zeeuwse binnenwateren.
Aan boord van de schepen kon het publiek in de leefbak ook levende vissen bekijken. Dat waren niet alleen zoutwatervissen maar ook zoetwatervissen.
Men kon ook informatie krijgen over duurzaam aalbeheer via DUPAN.
Op de wal was een gezellige kraam ingericht, samen met Vrienden van Siem en Lekker Regionaal Product. Hier verkocht Miranda Bout broodjes paling, gerookte harder en verse vis van de binnenvissers. Alle vis was gecertificeerd als een echt Zeeuws streekproduct. Men kon deze heerlijkheden natuurlijk eerst proeven.
Ook mensen die zeiden geen vis te eten, waagden zich aan de vishapjes. Ze waren zeer te spreken over de smaak.
In de viskraam lagen ook recepten. Beschikbaar was ook achtergrondinformatie over de binnenvisserij en haar producten.
Meer informatie over de betrokken visserijbedrijven: familie Kooistra en familie Bout (zie ook: Good family Bout).
Foto’s: Cornelie Quist