Afdrukweergave Mail deze link naar een bekende

logo open dag

fotoverslagen Open Dagen Nederlandse Beroepsbinnenvisserij

Akersloot, provincie Noord-Holland

Fotoverslag Open dag bij visserijbedrijf DilvisEen fascinerende kennismaking met de binnenvisserij

 Op 15 juni 2013 begon de dag al vroeg bij visserijbedrijf Dilvis in Akersloot. Ballonnen opblazen, de vlaggen uithangen, de verse vis op ijs klaarleggen, de rookoven opstoken.

open dag visserijbedrijf dilvisopen dag visserijbedrijf dilvisBezoekers konden tijdens de open dag het hele bedrijf over. In de visloods stonden ijsbakken opgesteld en lagen tientallen verschillende vissen die rechtstreeks uit het Alkmaardermeer gevangen waren. Dit was een echte attractie!

open dag visserijbedrijf dilvisopen dag visserijbedrijf dilvisMen stond versteld van de verscheidenheid aan vis. Ongelofelijk dat die vis allemaal uit het Alkmaardermeer kwam.

open dag visserijbedrijf dilvisopen dag visserijbedrijf dilvis


De prijsvraag trok veel bekijks. Want hoeveel zou die grote graskarper nu wegen? Uitslag: hij woog 11,32 kilo.

open dag visserijbedrijf dilvisopen dag visserijbedrijf dilvisIn de boetschuur hing oud fotomateriaal en werd een demonstratie nettenboeten gegeven.

open dag visserijbedrijf dilvisopen dag visserijbedrijf dilvisIn de rokerij konden mensen een kijkje nemen bij roker Vincent, die verse paling rookte.

open dag visserijbedrijf dilvisopen dag visserijbedrijf dilvisOok het uitzetten van de pootaal was een groot succes, met name onder het jonge publiek. Om het uur werd er een emmer pootaal uitgezet in het Alkmaardermeer. Daar kan de aal in de komende jaren opgroeien.

open dag visserijbedrijf dilvisopen dag visserijbedrijf dilvisFoto's: Dilvis en Gerrit Bus


Meer informatie op de website van Visserijbedrijf Dilvis

 


Ook interessant: filmpje van een bezoeker aan de open dag van Dilvis

verse zoetwatervis