Afdrukken Tip een bekende
20 november 2010

Aankomst Sinterklaas op palingkotter

Ook in 2010 jaar heeft de palingkotter G18 van de familie Bekendam uit Genemuiden Sinterklaas weer veilig aan de wal gebracht. Het schip zat mooi strak in de verf  En heel belangrijk: er was een nieuwe toeter geïnstalleerd. Ook was er een nieuwe kachel.

De palingvissersfamilie beleeft veel plezier aan het mogen vervoeren van Sinterklaas en zijn Pieten. Toch vinden ze het wrang dat dit sinds maanden de enige activiteit van het schip is geweest Dit omdat de palingvisserij drie maandenlang verplicht gesloten is.sinterklaas op palingkotter

 

Koop verse vis

Wie op zoek is naar verse zoetwatervis, hoeft niet verder te zoeken. Alleen even klikken op Verkoop aan huis. Daar vindt u adressen van visserijbedrijven die verse zoetwatervis aan huis verkopen. Verser kunt u ze niet krijgen.

Alle bedrijven verkopen verse wilde paling (bak- of stoofaal). De meeste verkopen ook gerookte wilde paling (meestal zelf gerookt). Daarnaast verkopen ze veelal schubvis: snoekbaars, maar ook wel snoek, karper of zeelt.

Voor soorten als wolhandkrab en rivierkreeft neemt de belangstelling hand over hand toe. Ook daarvoor kunt u bij veel beroepsvissers terecht. Enkele vissers leveren ook bot (platvis).

Enkele Zeeuwse visserijbedrijven verkopen ook zoutwatersoorten, zoals mosselen en oesters, geep, zoutwaterkreeften, makreel en ansjovis.

Eet smakelijk!

Agenda Kort

Schuttevaer

Schuttevaer - RSS