Afdrukken E-mailadres

17 november 2009

Extra geld vanwege vangstverbod

Tijdens het debat in de Tweede Kamer op 17 november hebben CDA en PvdA voorgesteld om 1 miljoen euro extra uit te trekken voor de aalvissers die getroffen zijn door het vangstverbod in de maanden oktober en november.

Een half miljoen euro is bestemd als aanvulling op de 700.000 euro die reeds was gereserveerd als tegemoetkoming voor de aanzienlijke inkomstenderving van de palingvissers als gevolg van het vangstverbod. De andere half miljoen euro is bestemd voor het opstellen van bedrijfsplannen voor de beroepsbinnenvisserij. Dit voorstel kan rekenen op een meerderheid in de Tweede Kamer.

 

Koop verse vis

Wie op zoek is naar verse zoetwatervis, hoeft niet verder te zoeken. Alleen even klikken op Verkoop aan huis. Daar vindt u adressen van visserijbedrijven die verse zoetwatervis aan huis verkopen. Verser kunt u ze niet krijgen.

Alle bedrijven verkopen verse wilde paling (bak- of stoofaal). De meeste verkopen ook gerookte wilde paling (meestal zelf gerookt). Daarnaast verkopen ze veelal schubvis: snoekbaars, maar ook wel snoek, karper of zeelt.

Voor soorten als wolhandkrab en rivierkreeft neemt de belangstelling hand over hand toe. Ook daarvoor kunt u bij veel beroepsvissers terecht. Enkele vissers leveren ook bot (platvis).

Enkele Zeeuwse visserijbedrijven verkopen ook zoutwatersoorten, zoals mosselen en oesters, geep, zoutwaterkreeften, makreel en ansjovis.

Eet smakelijk!

Agenda Kort

Uw mening

Wat is uw mening over de nieuwe website?
 

Schuttevaer

Schuttevaer - RSS