Afdrukweergave
26 april 2010

Aart van der Waal Beroepsvisser van het Jaar

Uit handen van Doede Visser, voorzitter van de Combinatie van Beroepsvissers, ontving beroepsvisser Aart van der Waal uit Numansdorp de onderscheiding Beroepsvisser van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de Jaarvergadering van de Combinatie van Beroepsvissers.

Van der Waal vist in de Hoekse Waard en op het Hollands Diep. Daar laat hij zien dat hij weet waar hij het over heeft bij het beheer van de visstand. Hij zegt dan ook terecht dat zijn bedrijf Ecologisch Visstandbeheer bedrijft. De slogan van de Combinatie "Beroepsvissers vissen met Verstand" brengt hij dan ook volledig in de praktijk.

Aart van der Waal Beroepsvisser van het Jaar 2010Van der Waal vist niet alleen voor zichzelf, maar ook in opdracht van derden, zoals bij bemonsteringen voor het waterschap. Daarnaast is Aart actief lid van de VBC. Van der Waal is een gedreven visser, die wel degelijk toekomst ziet voor de beroepsvisserij in de binnenwateren.

Gezien zijn grote kennis van de visserij, wordt hij regelmatig benaderd door de media voor interviews en reportages over de beroepsvisserij. Zo is hij het afgelopen jaar uitvoerig aan het woord geweest in het veelbeluisterde radioprogramma TROS-Nieuwsshow en is er zelfs een artikel over zijn werk en zijn bedrijf verschenen in de New York Times.

Al met al is Aart van der Waal een waardig ambassadeur voor de beroepsvisserij op de binnenwateren. Hij heeft de titel Beroepsvisser van het Jaar 2010 dan ook ten volle verdiend.